Laitan tähän sekalaisen joukon kuvia, joista suurin osa on otettu viikon aikana kävelyretkillä lähimetsissä. Kokeilen myös hieman tavanomaisesta poikkeavan muotoisia kuvia. Ensimmäisessä kuvassa on hömötiainen. Hömötiaisella on ainakin viisi poikasta lähi männikössä. Myös tali- ja sinitiaisella on jo pesästä lähteneitä poikasia. Peipoillakin ja västäräkeilläkin on jo poikaset ruokinnassa.

Hömötiainen

Aamukävelyllä näin ensimmäiset tiklit tällä alueella. Ne viihtyivät koiranputkia kasvavassa ryteikössä ja olivat melko arkoja. Viitakerttusia oli rantametsässä äänessä jo ainakin viisi!

Heinäsorsilla on lähirannassa ainakin yksi poikue. Kuvassa uros ja naaras. Uroksen juhlapuku alkaa himmetä ja muuttua loppukesäksi ruskeaksi.

Valkolehdokki

Päivänkakkara ja kukkakärpänen

Lähiniityllä on valtavasti erilaisia ja erivärisiä kukkasia, mutta niitä on hieman hankalahko lähteä kuvaamaan jos haluaa välttyä punkeilta. Onneksi metsässä on myös kasveja, joita voi kuvata hieman helpommissa olosuhteissa.

Rusakko kuuluu kävelyretkien vakio lajeihin.

Rusakko

Seuraavassa kuvassa on hieman erikoisemman näköinen kaveri. Se kyyhötti hiljaa varastorakennuksen alla ja sitä ei meinannut huomata vaikka seisoi ihan vieressä. Kuvan ottamisen jälkeen poistuimme nopeasti paikalta häiritsemästä tyypin päivälepoa. Varoittelevista vanhemmista päätellen ko. tapaus on kalalokin poikanen

Kalalokin poikanen

Lopuksi vielä yksi kuva Askolasta, jossa poikkesimme kauppareissulla. Altailla oli tällä kertaa kaksi suokukko koirasta. Kuvassa kuitenkin suosittuja ratakiskoja pitkin tepastellut västäräkki. (Kiskoilla on aina lintuja, mutta junaa en ole koskaan nähnyt)

Västäräkki