Kaksi kesää takaperin kävimme pikaisesti kahdella Porin Preiviikin alueen lintutornilla. Paikat näyttivät tuolloin hyviltä ja lintuja oli keväällä paljon, mutta en vielä tuolloin omistanut kaukoputkea joten hyvät havainnot jäivät vähiin.

Oiviikin lintutorni oli lähes umpeen kasvanut ja näkyvyys sieltä oli heikko. Ainut merkittävä havainto oli kurkien huuto. Alueella rannat ovat ruovikkoiset ja vesi näyttäisi olevan matalaa melko pitkälle. Kaarluodon tornista näkyi jo enemmän lintuja. Muun muassa telkkä, kyhmyjoutsen ja merihanhi poikueet.

Näkymää Kaarluodon lintutornista.

Lyhyet pitkokset tornille kulkevat rehevän niityn läpi.

Pursuhopeatäplä/Niittyhopeatäplä

Parhaat havainnot tarjosi kuitenkin retken pääkohde Yyterin lietteet. Voimakas lämpöväreily ja kohtalainen tuuli hankaloittivat havainnointia. Lähimmän särkän linnut olivat kuitenkin hyvin näkyvillä. Muutama lokki, vajaa 100 suosirriä, ainakin 6 punakuiria, punajalkaviklo ja todennäköisesti myös kuovisirrejä. Meressä oli runsaasti telkkiä. Kauempi särkkä näkyi heikommin, mutta sieltä pystyi erottamaan kyhmyjoutsenet ja ainakin yhden ristisorsan, joka oli retken päätavoite. Aamulla lintuja olisi varmasti nähnyt paremmin ennen päivän lämpenemistä.