Lauantaina teimme ensimmäisen vierailun Hatanpään arboretumin ruokintapaikalle. Paikalla hääri joukku tali- ja sinitiaisia, punatulkkuja ja viherpeippoja. Kylmä pohjoinen tuuli pakotti kuitenkin nopeasti jatkamaan matkaa. Täällä täytynee vierailla uudelleen keveemmällä.

Tampereen keskustan sulassa viipyillyt uivelo naaras oli saanut seurakseen uroksen. Myös sinisorsat kansoittivat sulapaikkoja.

Hervannan kävelyretkikään ei uusia lajeja tarjonnut. Aurinkoinen kireä pakkassää sai kuitenkin sini-, tali-, kuusi- ja hömötiaiset laulamaan, kuten myös punatulkut. Myös korppi kuulutti äänekkäästi ylilentoaan. Paikalla oli edelleen myös ainakin kaksi puukiipijää, töyhtötiainen ja käpytikka.

Kuusitiainen kurottaa kohti talipötköä.

Hömötiainen viritteli reviirilauluaan.

Kuvausten kannalta päivä oli ehkä talven otollisin, kun aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Kameran paristot kuitenkin loppuivat muutamien tiaiskuvien jälkeen ja maisemakuvat jäivät kokonaan ottamatta. Kauppareissulla pikahavaintona päivän lajimäärää kartuttamaan tuli myös varpushaukka, joka sai kovaa kyytiä varikselta.

Talvilajeista närhen ja urpiaisen löytäminen tuntuu olevan kohtalaisen hankalaa...