3.3. Retki suuntautui Hatanpään arboretumiin ja Viinikanlahden sulalle. Ilma oli lämmin +3 astetta ja autinko paistoi. Tuuli sen sijaan oli kova ja pöllytti lunta. Sulassa oli useita satoja heinäsorsia, muutama kymmenen isokoskeloa ja reunoilla useita variksia.

Varikset

Vesilintujen tarkkailu oli aallokon taki hieman hankalaa. Jatkoin matkaani jo puupuutarhan suuntaan kun näin oksien välissä suoraan yläpuolelle kaartelevan harmaalokin. Vuoden ensimmäinen muuttolinto! Harvoinpa sitä on harmaalokin näkemistä odottanut yhtä paljon.

Isokoskelo Ratinan soutustadionilla

Arboretumin ruokintapaikalla oli tali- ja sinitiaisia, viherpeippoja, punatulkkuja, puluja, varpusia, närhi ja harakoita. Koko talven ruokinnalla ollutta punarintaa en nähnyt, mutta toisaalta sille löytyy lukuisia hyviä piilopaikkoja tiheiköstä.

Jännä puu

 

Talitiainen

Arboretumin alue lienee keväällä ja kesällä mielenkiintoinen paikka kun puut saavat lehdet ja hyönteissyöjälinnut ovat saapuneet. Koloja, tiheiköitä ja pensaikoita ainakin riittää.

Viikon kuvaksi laitoin vielä arkistoista Harmaalokin, jolla näyttäisi olevan rengas jalassa. Enpäs tuotakaan ollut aikaisemmin huomannut.