Aamulla ennen fasaanin huutoa tein pienen pyöräilyn Viinikan lahdelle ekopinnojen toivossa. Paikalta oli ilmoiteltu melko paljon kaikkea pikkukivaa. Reissu osoittautui kuitenkin melkoiseksi pettymykseksi ja uusina lajeina tuli vain Rantaperkiön niityltä löytyneet niittykirviset ja yksi laulava rautiainen (ei Timo). Iltapäivällä oli taas suunnattava töiden takia Lappeenrantaan ja päätin laittaa kovat piippuun ja hurauttaa saman tien Konnunsuon lintutornille asti. Heti menomatkalla auton ohi lensi noin 50 metsähanhen parvi. Perillä peltoaukeilla oli vaikuttavaa tulvaa ja lintujen määrä suorastaan huikea. 

Lintuja, varsinkin sorsia ja hanhia oli joka puolella, eikä oikein tiennyt mihin olisi keskittynyt. Satapäisiä parvia oli metsähanhia ja tundrahanhia, myös muutamia merihanhia. Lyhytnokkahanhea yritin hanhimassasta etsiä ja ilmeisesti paikalla sellaisiakin oli, mutta omat kyvyt eivät enää siihen riittäneet.

Vasemmalta töyhtöhyyppä, 3 tundrahanhea, 2 metsähanhea, merihanhi.

Tundrahanhia

Sorsalintujen määrä oli vielä paljon huikeampi. Taveja ja heinäsorsia oli valtavasti, haapanoita useita kymmeniä ja jouhisorsiakin ainakin parikymmentä. Lisäksi löytyi vielä kaksi harmaasorsaa!

Jouhisorsapari kaukoputken läpi scoupattuna.

Kahlaajista äänessä olivat lukuisat töyhtöhyypät, kuovit ja kaksi kurkea.

Töyhtöhyyppä

Päivän kovin pommi oli viikonlopun yli tulvaniityllä hengaillut mustapyrstökuiri pari, josta siis elämänpinna. Tässä niistä vielä tuhruinen kaukoputken läpi otettu kuva.

Mustapyrstökuirit oikean alareunan pitkänokat.

Petolintuja ei aluksi näkynyt, mutta kaukaa takapellolla lekutteli ja lenteli piekana ja maassa sen alapuolella istui toinen. Lentelevä lintu tekis yöksyn peltoon ja sai ilmeisesti saalista kun se jäi maahan istumaan. Aivan tarkkailujakson lopussa näkyi vielä yksi ruskosuohaukka. Auton editse lensi lisäksi jalohaukka. (tn. tuulihaukka)