Toukokuun alkupuoliskon päivät ovat menneet hurauksella ohi ja blogipäivityksiäkään ei ole ehtinyt tekemään kun lähes kaikki vapaa-aika on kulunut maastossa.

Jakson ensimmäinen retki suuntautui Satakuntaan. Harjavallan Paratiisipolulla kukki valkovuokkoja ja kevätlinnunsilmiä puron varrella. Lehdossa oli komeasti äänessä mustapääkerttu koiras ja huippu aikainen kultarinta, joka viritteli lauluaan iltapäivän kuumimmalla hetkellä.

Kevätlinnunsilmiä

Porin Preiviikki-Yyteri lintupaikoilla lintuja oli runsaasti. Vuodareiksi tuli mm mukavat heinätavi, ristisorsa ja punakuiri. Iltapäivän aurinko haittasi taas havainnointia pitkien etäisyyksien takia. Muita hyviä lajeja olivat mm. suokukot, valkoviklot, mustaviklot ja lukuisat vesilinnut.

Ristisorsa Yyterin lietteillä. Lämmin hiekka aiheutti taas voimakasta lämpöväreilyä.

 

Porin jälkeen lyhyt pysähdys Haminan lintupaikoilla. Kirkkojärvellä oli vuoden ensimmäinen pensastasku tismalleen samassa puussa kuin vuosi sitten.

Pensastasku

Hoitoniityllä oli jokunen kymmenta kahlaajaa. joista suurin osa liroja. Myös yksi pikkutylli esitteli soidin lentoaan hiekkakumpareen ympärillä.

Pikkutylli

RUovikon ruenassa käväisi ihmettelemässä kaulushaikara

Kirkkojärveltä matka jatkui hämärtyvässä illassa Lupinlahdelle, jossa oli edellisiltoina ollut äänessä luhtahuitti. Huittia ei kuulunut, ainoastaan laulurastas yritti vähän matkia huitin huittailua, joten arvatenkin se oli edellisiltoina kuullut huitin ääntä. Vaikka huitti tuotti vesiperän niin ilta ainakin oli mahtava.

AUringonlaksu Lupinlahdella

Selkälokki nautiskelee auringonlaskun viimeisistä säteistä

Jakson seuraava retkikohde oli Lappeenrannan Konnunsuon lintutorni ja Askolan. Konnunsuolla oli noin 50 kapustarintaa ja reilu tuhat hanhea, noin fifty-fifty valkoposkihanhia ja tundrahanhia.

Valkkarieta ja tundrahanhia.

Askolassa oli melko vähän kahlaajia (meriharakka, pikkutylli ja suokukko). Pellolla kaksi metsähanhea ja metsäkauris.