Viikonloppuna olimme Haminassa. Lauantaina sää oli aurinkoinen ja kävimme Elimäellä Mustilan arboretumissa. Komeiden douglaskuusien seasta sain vuodarilistalle pikkukäpylinnun. Muista linnuista mainittakoon kultarinta, sirittäjä ja tiltaltti. Metsätiaisiakin oli kivasti äänessä.

Arboretumin kartta

Västäräkki kantoi ruokaa poikasilleen.

Matinsaaren tuulivoimalalouhikosta oli pesäpaikan löytänyt muutama pari kivitaskuja.

Kivitasku reviirinsä korkeimmalla kivellä

Merenrannassa valkoposkihanhilla oli jälkikasvua mukana.

Merimaisemaa

Myös käpytikat kuskasivat ruokaa jonnekin haapojen kätköissä olevalle pesälleen.

Souturetki Summanjoelle tarjosi mm. telkkä poikueen ja tukkakoskeloita. Räyskäkin saalisteli Summanlahdella.

Meriharakoita tuntui olevan tavanomaista suurempi parvi. Myös yksi poikanen löytyi aikuisten lintujen joukosta.

Maanantai aamuna ehdin hilpaisemaan Laajalahdelle. Pitkokset kulkevat pienen osuuden kaislikon keskellä. Kaislat eivät ihan vielä peittäneet koko näkyvyyttä.

Sisiliskot viihtyvät aina pitkoksilla.

Jonkin hyönteisen toukat olivat kalunneet kaikki rannan suuret pajut? täysin lehdettömiksi ja peittäneet ne aavemaisesti seitillä.

Pikkulinnut ottivat toukka-apajasta kaiken irti. Tässä ahminnan lomassa laulanut pensaskerttu.

Tornilla merenpinta oli noussut peittäen suurimman osan lietteistä. Ruovikon reunassa ja harvoilla lietteillä lintuja oli kuitenkin tiiviisti pakkautuneena.

Etelään päin matkaavia mustavikloja oli nyt jo noin 10 paikalla.

Harmaasorsa koiras. Harmaasorsiakin oli paikalla noin 10. Taveja varmaan lähemmäs sata ja haapanoitakin useampi kymmentä.

Kirjavia suokukkoja oli näkyvilla useampi kymmentä. Jossain vaiheessa heinikon suojista pöllähti lisäksi ainakin 30 suokukon parvi. Kokonaismäärää oli melkoisen hankala arvioida. Lisäksi paikalla jokunen liro, metsä- ja punajalkaviklo. Kahluriosastoa täydensivät myös 3 suosirriä.

Se kiinalainen filosofi, joka sanoi, että linnun kakan alle jääminen tuottaa hyvää onnea, ei liene koskaan jäänyt harmaahaikaran pommituksen kohteeksi...