Lisäilen kuvat tähän myöhemmin kun serverissä on nyt jotain häikkää...

Viikonloppuretkellä Satakunnassa matkan varrelta sain odotetusti hiirhaukan ja Harjavallan keskustassa mustavariksen, jolla oli jo aivan itsensä kokoiset poikaset. Poikasten nokka ei ollut samalla tavalla vaalea kuin aikuisten ja ne toivat mustavariksiin tottumattomalle mieleen nokivariksen. Launataina sadekuurojen lomassa äänessä oli mm. hernekerttuja ja tiltaltteja. Sunnuntaina suuntasimme Yyterin lietteille, missä vesi oli noussut melko ylös peittäen lähes kaikki lietteet.

Viimekesäiseen tapaan Yyterin lietteiden parkkipaikkaa lienee maailman hyttysrikkain paikka. Ilman hupullista takkia sieltä ei olisi elävänä selvinnyt. Kuvassa näkyvät tolpat piti kiertää meren puolelta, koska rantaniityillä pesii uhanalainen etelänsuosirri. Saappaan varren riittävyys oli aika ajoin tiukilla ja lopulta muutama korkeampi aalto huuhteli myös saappiden sisäpuolen. Kahlaajia näkyi mm 4 x suosirri, 2 x valkoviklo, liro, punajalkaviklo ja suokukko. Lahdella oli runsaasti pieniä vesilintuja. Vuodarilistalle odotetusti paikan erikoisuus, aina yhtä hauska ristisorsa ja meriretkeilyn puutteessä yhä uupuva haahka. Matalassa rantavedessä saappaiden tieltä puikkelihti pakoon myös tuhatpäisiä pikkukalaparvia. Kalojen joukossa oli todellä erivärisiä, kuten puna ja sinikylkisiä, pikkukaloja.

Rantaniityn lintuina hääräili kiuruja ja niittykirvisiä.

Lietteiden jälkeen ajoimme Technippin altaille, jos siellä olisi kahlaajia paremmin. Täälläkin melkoisen paljon sulkivia sorsia, vphanhilla poikaset ja kahlureista paikalla noin 10 suosirriä ja pikkutylli. Altaiden pääskyparvesta löytyi lisäksi useita törmäpääskyjä vuodarilistalle.

Retken viimeisenä kohteenä käytiin katsomassa Kokemenjoen suistossa Teemuluodon petolintutarjonta. Yhä uupuva merikotkaa ei kovasta yrityksestä huolimatta näkynyt, mutta ruskosuohaukkoja paikalla ainakin 6 ja nuolihaukkoja 4.