Tänään ehdin pitkästä aikaa aamukävelylle lähirantaan. Edelliskerrasta lehdet olivat ehtineet kasvaa jo isoiksi ja näkyvyys rantalehdossa oli heikko. Pikkulintuja oli paljon äänessä, mutta niiden saaminen kuvattavaksi oli hankalaa.

Samassa pensaassa oli aktiivisesti äänessä hernekerttu, pensaskerttu ja punavarpunen.

 

Hernekerttu nousi muutamaan otteeseen pensaan latvaan laulamaan.

Punavarpuskoiras esittää lauluaan. Se jäi aina kuulostelemaan hetkeksi ja kun naapuri pensaan uros lauloi, vastasi tämä siihen nopeasti omalla vihellyksellään.

En ole aikaisemmin onnistunut ottamaan valokuvaa yleensä puiden latvoissa piilettevasta lehtokertusta. Pienen kyttäilyn jälkeen tämä onneksi pyrähti hetkeksi kuivalle männyn oksalle ja ehdin ottaa siitä välttävän kuvan.

Retken suurimman pulman aiheutti ojanvarsipensaikossa lauleskellut kerttuslintu. Se kohosi välillä pieneen pajuun tai koiranputkeen laulamaan. Laulu oli kuitenkin melko katkonaista enkä pystynyt määrittämään lintua varmasti. Pien lähilehdosta kuului saman tyyppistä laulua ja siellä kaksi muuta yksilöä piilotteli aluskasvillisuudessa ja toinen niistä kohosi välillä korkelle puuhun laulamaan. Laulu oli viitakerttuselle tyypillisen hidastempoista, mutta hiuluääniä oli mukana vain vähän. Varoitus/kutsuääni oli kova kipakka "tsek". Sain ojanvarren linnusta muutaman heikohkon kuvan, mutta laiten niistä parhaan nyt kuitenkin tähän.

Viita-/Luhtakerttunen

Täytyy mennä paikalle joku ilta kuuntelemaan uudestaan, jos linnut laulaisivat hieman aktiivisemmin. Bidlifen lintutiedotteen mukaan lämpimät kaakkoiset tuulet ovat tuoneet tänä vuonna tavanomaista enemmän muun muassa viitakerttusia ja punavarpusia Suomeen.