Kävin perjantaiiltana katsomassa myrskyn nousemista Haminan Kirkkojärvellä. Myrskypilvet vyöryivät lännestä ja sekalainen lokkimassa pakeni myrskyn edestä. Muutama hanhi ja haarapääsky yritti puskea vastatuulessa etelään.

Lauantaina myrskyn laannuttua samaisella paikalla pääsin kuvaamaan pyrstötiaisia. Valitettavasti valo ei ollut paras mahdollinen, mutta jokatapauksessa linnut olivat sympaattisia.

Tuulihaukka ja ainakin 6 nuolihaukkaa pyöri alueella. (Kuvassa nuolihaukka) Muista linnuista mainittakoon kivitasku, pikkutikka, kaksi ruskosuohaukkaa, hiirihaukka ja komea hanhiparvi, jossa ainakin valkoposki,- sepel-, metsä- ja tundrahanhia.

Kotipihan männyn kätköissä käväisi vanha varpushaukka naaras. Se kyttäili pikkulintuja ja huusi pariin kertaan kikitys sarjan.

Lauantaina alkuillan ratkosi käytiin keräämässä kevyet 40 litraa sieniä. Pääasiassa suppilovahveroita, yksi laatikollinen mustiatorvisieniä ja jokunen tatti ja kanttarelli.

Sunnuntaina suunnattiin komeassa kelissä Repoveden kansallispuistoon. Iltapäivällä lämpötila kohosi jo sellaisiin lukemiin, että tarkeni kävellä t-paidassa. Linnuista mainittaimpia olivat metsätiaiset ja kuikka. Retken mukavin havainto oli kuitenkin rantapolulla päivystänyt pienehkö kyy.

Kyy oli ottanut polun haltuun.

Se oli hieman varuillaan ohikulkijoista, mutta ei väistynyt mihinkään, vaan keskittyi auringon ottoon. Upea otus!