Havainnointikomitean kakkosjäsen Uuno valpastui iltakävelyllä. Se tapitti tarkkaan puron toiselle rannalle. Tapituksen syy selvisi kun vastarannalla kyyhötti nuori kettu.

Se kierteli puronrantoja ja yritti välillä kaivella rantatörmäätä ilmeisesti vesimyyrien toivossa. Aika-ajoin se käväisi taustalla näkyvän kivikon muodostamassa luolassa. Lieneekö sen majapaikka?

Matkassa oli iltalenkillä vain pokkarikamera joten kuvien taso jäi heikoksi.

Seuraavana iltana kettu löytyi uudelleen läheltä eilista oletettua "pesäluolaa". Tällä kertaa se torkkui kiven päällä hieman ylempänä rinteessä ja oli todella hankalasti hoksattavissa. Tällä kertaa tilanteeseen sopivampi kamera oli mukana, mutta sopivan kuvakulman löytäminen tiheän kasvillisuuden seasta oli hankalaa.

4.7. muutaman hiljaisemman päivän jälkeen ketun poikanen näkyi taas. Pian paikalle ilmestyi myös toinen hieman suurempi kettu ja parhaillaan kettuja oli yhtäaikaa näkyvissä kolme! Kaksi niistä pieniä kuten kuvan kettu. Ilmeisesti tämä yksi kettu pysyy näkyvillä eikä pelkää ihmistä, mutta kaksi muuta, joista toinen oli mahdollisesti emo ovat arempia. Tästä syystä emme häirinneet kettuja muutamaa minuuttia pidempään. Nisäkäs kirjan mukaan nuoret ketut alkavat olla tähän aikaan jo isohkoja ja ne lähtevät pikkuhiljaa omille teilleen kesän kuluessa. Ensin ne tekevät tiedusteluretkiä pesän ympäristöön ja laajentavat pikkuhiljaa matkojaan. Hyvät pesät on yleensä asuttuja vuodesta toiseen, joten paikalla pitää käydä myös tulevina vuosina. Tässä vielä kuva tältä päivältä.

Ketulla riitti intoa leikkimiseen.

6.7. Oli jälleen hieman valoisampi ilta. Tällä kertaa kettuja ei ensin näkynyt, mutta hetken ihmeteltyä kaksi niistä löytyi köllöttelemästä kiven päältä.

Kettu nuorukaiset

Pian paikalle tuli rantaa pitkin kolmas kettu (emo?) Ketut painivat aikansa rannalla ja lähtivät sitten rinteen takaiselle teollisuusalueelle, jonka aidan ali ne olivat kaivaneet käytävän.

Kettujen painiottelusta löytyy video osoitteesta: http://www.youtube.com/watch?v=WsMQ6GfYL-U