Aurinko nousee Villa Elfvikin tien päässä.

Palokärki oli jälleen tutulla paikalla. Nyt myös ainakin kaksi käpytikkaa seuranaan.

Närhi tarkkaili ruokintapaikkaa. Niitä oli paikalla ainakin 4. Ruokintalaudan päävieraina oli tali- ja sinitiaiset ja muutama orava.

Cityorava pysyi komeasti huvilan seinärappauksissa.

Lahden jäällä oli hiljaisempaa. Ainoastaan lokkipoppoo vartioi pilkkijän mahdollista saalista. Tiaisten joukosta löytyi vuodariksi puukiipijä ja kaiken kaikkiaan niitä näkyi reissulla 2-3. Muita retken lajeja olivat varpunen, kuusitiainen, hömötiainen, vihervarpunen, punatulkku, varis ja harakka. Paluumatkalla sulaojassa puljasi potentiaalinen musta lintu. Riemu oli kuitenkin ennen aikaista kun karan sijaan pulikoija osoittautuikin mustarastaaksi.

 

29.1.

Iltapäivällä jälleen Elfvikille katsomaan vuoden 2011 luontokuvanäyttelyä. Tälläkertaa paikalla oli melko paljon muutakin porukkaa. Ruokinta paikalla kuusitianen ja tali- ja sinitiaiset. Paikalle hiippaili myös yksi fasaani naaras.

 

Palokärki oli edelleen samassa puussa ja käpytikkoja oli useita ja niillä oli selkeästi jo "kevättä" rinnassa. Myös kuusitiainen ja puukiipijä virittelivät laulua. Kävellessämme takaisin kotiin päin Villa Elfvikille johtavaa tietä pitkin, näkyi lumisessa metsässä, jotain erikoista. Kiikarit silmille ja hämmästys oli suuri kun lumisten kuusten keskeltä noin 30 metrin päästä meitä katseli peura! Valitettavasti peurasta ei saanut kuvaa ennen kuin se vetäytyi syvemmälle metsään. Pienellä tarkastuksella peuran jälkiä näkyi jokapuolella metsikössä. Pian peuran jälkeen löytyi reissun ensimmäinen vuodari kun puussa istunut varpushaukka järkytti pikkulintujen sunnuntain rauhaa.