Lintumaailma alkaa pikkuhiljaa tasoittua keväisen muuton jäljiltä ja monilla lajeilla on pesintä käynissä. Lintujen havainnointi ja varsinkin kuvaaminen hankaloituvat, koska linnut piilottelevat enemmän ja laulavat vähemmän. Rastailla ovat ensimmäiset pesyeet edenneet jo siihen asti, että poikaset ovat lähteneet pesästä ainakin räkättirastailla ja punakylkirastailla.

Punakylkirastaan poikanen

Kuvan punakylkirastaan poikasella näkyy vain himmeästi punainen kylki ja päälaella näkyy vielä vaaleita poikasuntuvia. Kuvan kaveri ei oikein meinannut vielä pysyä puussa. Se yritti muutaman kerran nousta maasta oksalle mutta tipahti uudestaan maahan. Koordinaatiossa vielä vähän hakemista.

Kesäkuun kovin lintuhavaintoni oli yliopiston takana laulanut pikkusieppo. Lintu lauloi erittäin ryteikköisessä metsikössä, joka muuttuu suoksi. Valokuvaaminen linnusta ei onnistunut, vaikka kävin paikalla muutyaman iltana. Lintu pysytteli tiiviisti lehvistön suojissa.

Arktisia kahlaajia on tänä keväänä näkynyt melko heikosti, mutta toisaalta niiden kevätmuutto on yhä käynnissä. Askolan lintutornilla oli sentään kaksi Tylliä.

Geokätköilyreissulla etsiessämme kätköä viereiselle junanradalle ilmestyi rantasipi varoittelemaan. Ilmeisesti sillä oli pesä jossakin varastorakennuksen tai ojan liepeillä.

Rantasipi tepasteli junakiskoja pitkin.

Päätimme poistua paikalta vähinäänin, kun vieressämme hiekkakentällä liikkui jotakin nopein pyrähdyksin. Pikkutyllihän se siinä oli ja ilmeisesti silläkin oli pesä jossakin lähettyvillä.  Aina välillä se katosi näkyvistä sulautuen täysin maahan. Sain muutaman kuvan otettua siitä ennen kuin poistuimme paikalta. Geokätkö jäi tällä kertaa löytämättä.

Pikkutylli suojautuu koivuntaimien sekaan.