Viikonloppuna valoisana-aikana sadekuurojen tauotessa retkeiltiin Haminassa. Peltolenkillä näkyi 2-3 merikotkaa, pyy, merilokkeja, korppi, närhi ja käpytikka.

Merikotkat pyörivät kauempana peltojen yllä, mutta lähelle tulessa ne hakeutuivat puiden taakse, joten kuvaaminen oli hankalaa.

Kirkkojärvellä oli hyvin hiljaista, mutta Lupinlahdella oli venäläisten kalastajien lisäksi noin 30 kyhmyjoutsenta ja 7 telkkää. Kartanon pellolla päivysti isolepinkäinen.

Matinsaaren metsälenkllä lintuj ei ollut oikeastaan yhtään. Merellä kuitenkin muutama lokki, isokoskeloita ja yksi merimetso. Piharuokinnalla tiaisten lisäksi pyörähti käpytikka, veherpeippo, keltasirkku ja pikkuvarpunen.

Itsenäisyyspäivänä Pappilansaarten etusaaren luontopolulle ei päässyt korkean veden takia. Kirkkojärvellä edelleen hiljaista, mutta 9 laulujoutsenta piti sentään mekkalaa. Takaisin tullessa suuri (ainakin 200 lintua) urpiais/vihervarpusparvi pyöri parkkipaikan lepissä. Päätin räpsäistä niistä pari kuvaa jos kuvista löytyisi tundraurpiaisia. Taustalla varoitteli ponnekkaasti talitiainen, mutta en ehtinyt kiinnittää siihen huomiota. Yllättäen koko parvi pöllähti lentoon ja joku hieman suurempi lintu lensi leppään.

Lintu toi heti mieleen varpuspöllön ja myös sellaiseksi kiikareilla varmistui.

Pöllö tähysteli lepissä ja sai ankarasti varoittelevia pikkulintuja ympärilleen. Kuvassa sinitiainen uskaltautuu aivan pöllön viereen. Pöllö lennähti aikansa ihmeteltyään työsiirtolan pihaan ja nappasi maasta jonkin saaliin. Pidimme saalista pikkuvarpusena, mutta valokuvien perusteella se näyttää enemmän myyrältä?

Pöllö istui hetken puussa saaliin kanssa ennen kuin lensi syvemmälle koivikkoon.