Viikonloppu meni Haminan lintupaikkoja kierellessä. Listalle kertyi lähinnä peruslajeja. Maanantai iltana kävimme tekemässä Lappeenranta kierroksen. Askolan altailla mm. pikkutylli 3 ja peukaloinen Ä, Kotasaaren altailla mustakurkku-uikku 3, nokikana, telkkä, haapana, tavi, niittykirvisiä ja pikkutylli 2. Konnunsuon tornissa putkeen osui heti kaukana pellon pinnassa liihotellut suopöllö. Myöhemmin paikalla myös kaksi suopöllöä samaan aikaan. Muutamaan otteeseen suopöllö pompautti pellon pinnasta lentoon myös naaras sinisuohaukan. Pääasiassa peltoa kansoittivat kuovit, töyhtöhyypät ja kiurut. Tornille kuului jossain vaiheessa pellon reunasta kaukaa peltosirkkumaista laulua. Kävelimme lähemmäs ja laulaja oli selkeä peltosirkku. Yhtäkkiä se kuitenkin lopetti ja samassa puussa alkoi laulamaan keltasirkku. Tätä ihmettelimme hetken, mutta peltosirkku ei aloittanut lauluaan uudestaan. Kävelimme takaisin tornille, jolloin tien reunasta pomppasi lähikoivuun joku pikkulintu. Se jäi hyvin näkyviin ja paljastui heti peltosirkkukoiraaksi. Pian se aloitteli taas lauluaan, jota saimme kuunnella tornistakin käsin. Yksi odotetuimmista eliksistä ruksattu. Peltosirkkuhan on yksi Suomen voimakkaimmin taantuvista lajeista ja uhannee hävitä linnustostamme, jos merkittäviä käänteitä parempaan ei tapahdu nopeasti. Erittäin kaunis lintu ja tässä vaiheessa kameran mukaan ottamattomuus hieman kirpaisi. Muita lajeja Konnunsuolta mm. ruskosuohaukka, tuulihaukkoja, ruisrääkkä, pensastaskuja, viitakerttunen ja keltavästäräkki.

Varhain keskiviikko aamuna ennen töiden aloittamista päätin käväistä Laajalahden tornilla. Odotukset eivät olleet kovin korkealla, mutta nousseen vedenpinnan mukana uudelleen vettynyt rantaliete lupaili parempaa.

Meriveden pinta noussut selvästi parin viikon takaisesta.

 

Tämän kerran vuodarina lietteen reunalla hengaili kaksi vesipääskyä. Minulle ensimmäinen kevät havainto ko. lajista. Tällä kertaa vesipääskyt keskittyivät ruoan hankintaan kahlaamalla eikä uimalla. Vesipääskyjen seurana hengaili myös yksinäinen jänkäsirriäinen.

Vesipääskyt, haapanat ja räyskä.

Lapasorsa koiras on hauska ilmestys.

Punajalkavikloja on todella paljon.

Heinätaveja tänään tarjolla oma ennätys eli 4k+1n

Tämä lokki aiheutti harmaita hiuksia, mutta lienee 2kv pikkulokki?

Rantapuskissa vielä pikkulintujen laulu raikaa, mutta selkeästi kesän suuntaan ollaan menossa.