Sunnuntaina aamuvarhaisella suuntasin Tampereelta Orivedelle ja sieltä legendaarista tie 66 aka Route sixsty-sixstiä pitkin Ruovettä kohden. Noin 20 km ennen Ruovettä puolustusvoimien varikon sivuitse auto parkkiin hiekkatien päähän. Siinä kuulaassa syysamussa muistivihkoon ensimmäiset retkipinnat. (urpiainen, närhi, peippo, töyhtötiainen ja hömötiainen) ja pian Mäntän retkikuntakin saapui paikalle ja tutustuminen Pirkanmaan suurimpaan suoalueeseen sai alkaa.

Pitkospuut johdattelivat suoaukeiden poikki ja tutustuttivat kulkijan erilaisiin suotyyppeihin.

Väilillä kuljettiin polkua pitkin vanhojen metsäsaarekkeiden läpi.

Suossa erottui jo kivasti syksyn värejä ja karpaloitakin löytyi aivan pitkosten juuresta. Lintu- ja eläinmaailmassa hiljaisempaa. Niittykirvisiä oli lähes jokaisella suoaukealla ja korppien raakautus kantoi hienosti tyynessä aamussa.

4 km kävelyn jälkeen saavuttiin kallion päälle rakennetulle laavulle, josta aukesi komea näköala suon läntiseen osaan, jonne pitkospuut eivät enää jatkuneet. Makkara ja lohileivät maistuivat varsin kelpaavilta. Paluumatka tehtiin pohjoisempaa ja pidempää reittiä, joka myös kulki enemmän metsässä.

Jokunen käpylintu kilkutteli ylitse ja yksi tiltaltti löytyi ojanvarsikoivikon tiaisparvesta. Myös jokin jännä tiks-ääninen lintu nousi suon reunasta lentoo ja katosi metsikköön. Ääni herätti heti pohjansirkku hälytyskellot, mutta kun lintua ei löytynyt uudelleen niin mysteeriksi jäi. Saattoi se tietysti olla laulurastaskin.

Paikoin suo muuttui vetisemmäksi. Tästäkin huolimatta paikan nimitys Siikaneva jäi hieman hämärän peittoon. Tuskin näissä suolampareissa on koskaan siikoja elänyt...  Kaiken kaikkiaan retkikohteena Siikaneva oli mitä mukavin ja viisi suolla vietettyä tuntia kuluivat hujauksessa. Keväällä ja kesällä paikka lienee parhaimmillaan kun kahlaajat, kalasääsket ja muut pesimälajit ovat paikalla. Siikanevan suojelualueen ympäri kävely antaa oivan kuvan siitä millaista suuri osa Suomen pinta-alasta on aikanaan ollut.  Palatessamme autopaikalle, oli se täyttynyt muiden retkeilijöiden autoista, joita laskin 25 eli kohtalaisen suosittu retkikohde tuntuu olevan kyseessä.